hand written Text "Mijn Verhaal"

Welkom bij Zen met Madeleine.

Op mijn pad heb ik de helende eigenschappen ontdekt van plezier, liefde en creativiteit. De Tao, qi gong en Zentangle zijn mijn gereedschappen om deze drie waarden te polijsten, versterken en verdiepen. Kom je met mij mee ontdekken wat het jou te bieden heeft?

Al meer dan 30 jaar verdiep ik mij in de Tao, een rijke filosofie en zienswijze uit het oude China. Deze eeuwenoude wijsheid, waarvan het huidige Japanse Zen Boeddhisme een tak is, vormt de basis voor al mijn onderzoek en vorming. We zijn stuk voor stuk unieke wezens, wat een overvloed! En tegelijk zijn we met alles en iedereen verboden, zijn we één.

De Tao omvat Chinese geneeskunst, lang leven, woe wei (moeiteloosheid), feng shui, acupunctuur, filosofie, qigong, krijgskunst, kunst en ambacht, kalligrafie, meditatie en dan ben ik vast nog een en ander vergeten. Het is geen religie of spirituele stroming, maar een individueel te bewandelen pad naar individuatie of zelfverwezenlijking. Na duizenden jaren is het nog net zo relevant als voor de mensen die toen leefden.

Ik heb veel autodidact gedaan, in 2020 ben ik onder begeleiding van Dirkje Veltman qigong gaan doen. De resultaten bleven niet achter, dit wil ik graag doorgeven aan anderen. 2022 en 2023 deed ik het eerste en tweede jaar van de Dao van de Vrouw opleiding te Rotterdam, onder leiding van Dirkje Veltman.

Tao training heeft mij geleerd om verschillende facetten van mijzelf en de wereld te verenigen en te reflecteren met liefde en compassie. Deze aanpak helpt mij om een kosmisch bewustzijn te ontwikkelen en mijn authenticiteit volledig tot uitdrukking te brengen. Yin en Yang, het balanceren en zoeken naar evenwicht, het vormt de kern van mijn leven en training.

Mijn benadering omvat ook Qigong, een praktijk die mij helpt om de energiestroom in mijn lichaam te begrijpen en te harmoniseren. Door met liefde en zachte aandacht binnen in mijn lichaam te kijken en voelen, leer ik van moment tot moment accepteren en waarderen wat er is, steeds op zoek naar moeiteloosheid en balans.

En dan creativiteit, ik heb kunstacademie gedaan toen de kinderen klein waren en ik heb 10 jaar voor een atelier en galerie voor mensen met een verstandelijke beperking gewerkt. In 2019 besloot ik mijn creativiteit serieus op te pakken en niet veel later ontdekte ik Zentangle. Een tekenmethode die mij aansprak en waar ik helemaal in ben gedoken. Ook dit wil ik graag aan anderen delen, omdat talent niet nodig is, het veel plezier geeft en mooie resultaten oplevert. Ik heb een certificaat gehaald wat mij een CZT’er maakt, een gecertificeerd zentangle teacher.

Ben je nieuwsgierig naar wat jouw leven betekenis geeft? Sta je open om de wereld van de Tao en creativiteit te verkennen? Ik nodig je van harte uit om samen met mij deze reis van zelfontdekking en creatieve expressie te ondernemen.

Kom naar mijn workshop of les, waar we niet alleen de principes van mindfulness en artistieke zelfexpressie verkennen, maar ook duiken in de diepten van Tao en de helende kracht van Qigong. Leer hoe deze praktijken je kunnen helpen om je eigen pad naar persoonlijke groei en zelfinzicht te bewandelen.

Ben je klaar om een transformerende stap in je leven te zetten? Schrijf je in voor een van mijn workshops en begin aan een reis die jouw perspectief op jezelf en de wereld om je heen zou kunnen veranderen. Neem contact op voor meer informatie of om je plek te reserveren. Samen zullen we een pad bewandelen dat leidt naar innerlijke rust, creatieve vrijheid, en authentieke zelfexpressie. Jouw reis naar 'Zen met Madeleine', verrijkt met de diepgang van Tao en de genezende kracht van Qigong, begint hier.

Ontdek de helende krachten van plezier, liefde, en creativiteit door Tao, Qi Gong, en Zentangle.